Multimedia Tour

Mulitmedia Tour voor Keatsmuseum

PERK Media heeft in overleg met het Keatsmuseum in Franeker een Multimedia Tour ontwikkeld. Met behulp van qr-codes krijgen bezoekers het verhaal achter een tiental tentoongestelde te zien en te horen. De ruimte in het Keatsmuseum is, zoals in elk museum, beperkt. Met de Multimedia Tour kan het museum ook zaken laten zien, die anders in depot of archief blijven liggen.

Multimedia Tour

Hoe werkt het?

Bij een tiental objecten in het museum is een qr-code geplaatst. Wie die code scant met een mobiele telefoon wordt automatisch doorverwezen naar een speciale internetpagina met meer informatie. Dat kunnen een verhaal zijn, aanvullende foto’s, audiofragmenten of bewegende beelden. Of een combinatie van die zaken. De rondleidingen door vrijwilligers blijven gewoon bestaan. De tour is niet bedoeld als vervanging van persoonlijk contact. In tegendeel, het is juist een aanvulling daarop.

Meertalige Multimedia Tour

De Multimedia Tour is eerst in het Nederlands opgemaakt. Omdat het museum jaarlijks veel Friezen trekt en kaatsen ook een echte Friese sport is, is een paar maanden na de oplevering van de Nederlandse versie besloten om ook een Friese Multimedia Tour te maken. Door het scannen van de qr-code kan de bezoeker nu kiezen tussen een Nederlandstalige en een Friestalige versie.

Mulitimedia Tour
Foto: Guido Hibma Fotografie

Wanneer?

Het Keatsmuseum is van 1 april tot en met 31 oktober geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Van 1 november tot en met 31 maart is het museum geopend op vrijdag en zaterdag. Meer informatie over openingstijden en toegangsprijzen vindt u op de site van het museum.

Foto’s: Guido Hibma

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *