Mulitmedia Tour voor Keatsmuseum

PERK Media heeft in overleg met het Keatsmuseum in Franeker een Multimedia Tour ontwikkeld. Met behulp van qr-codes krijgen bezoekers het verhaal achter een tiental tentoongestelde te zien en te horen. De ruimte in het Keatsmuseum is, zoals in elk museum, beperkt. Met de Multimedia Tour kan het museum ook zaken laten zien, die anders in depot of archief blijven liggen.

Hoe werkt het?

Bij een tiental objecten in het museum is een qr-code geplaatst. Wie die code scant met een mobiele telefoon wordt automatisch doorverwezen naar een speciale internetpagina met meer informatie. Dat kunnen een verhaal zijn, aanvullende foto’s, audiogragmenten of bewegende beelden. Of een combinatie van die zaken. De rondleidingen door vrijwilligers blijven gewoon bestaan. De tour is niet bedoeld als vervanging van persoonlijk contact. In tegendeel, het is juist een aanvulling daarop.

Wanneer?

Het Keatsmuseum is geopend van 1 april tot en met 31 oktober. Meer informatie over openingstijden en toegangsprijzen vindt u op de site van het museum.

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *